جزییات قوانین بیمه شخص ثالث

by | 0 Comments | 1402/01/27

جزییات قوانین بیمه شخص ثالث

 

قانون جدید بیمه راننده مقصر بدون گواهینامه

در صورتی که راننده‌ای در تصادف مقصر شناخته شود و گواهینامه نداشته باشد، خسارت مالی و جانی فرد زیان‌دیده از سمت بیمه پرداخت خواهد شد. البته از آنجا که فرد بدون گواهینامه بوده، تمامی خسارت از فرد مقصر دریافت خواهد شد. به عبارتی هیچ خسارتی از سمت حق بیمه او پرداخت نخواهد شد. همچنین امکان پرداخت قسطی برای فرد خاطی وجود دارد. البته این جدا از مشکلات حقوقی و قضایی است که فرد متخلف با آن‌ها مواجه می‌شود. جریمه این افراد تا ۵ سال حبس و انتقال خودرو یا موتور به پارکینگ است.

مساله دیگر اینکه در صورت خسارت جانی به فرد ثالث و فوت وی، قتل عمد تلقی شده و طبق قانون با او برخورد خواهد شد. بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث بدون گواهینامه، اگر علت تصادف از سمت او نباشد، حتی اگر گواهینامه هم نداشته باشد، مقصر نخواهد بود. نکته دیگر اینکه بیمه هیچ‌گونه خسارتی بابت آسیب‌های جانی به راننده مقصر بدون گواهینامه را پرداخت نخواهد کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مجازات رانندگی بدون گواهینامه به این مقاله مراجعه کنید.

اما اگر راننده مقصر باشد و گواهینامه خود را تمدید نکرده باشد چه اتفاقی می‌افتد؟ در چنین شرایطی بیمه شخص ثالث راننده مقصر موظف است خسارت او را مانند حالت عادی پرداخت کند. تنها تفاوتی که در این حالت وجود دارد، جریمه شدن راننده مقصر است. افرادی که در زمان مناسب برای تمدید گواهینامه خود اقدامی نمی‌کنند، در چنین شرایطی گرفتار جریمه می‌شوند.

قانون بیمه شخص ثالث در حالت غیر طبیعی

بر اساس قوانین، استفاده از مشروبات الکی خارج از عرف جامعه است. در صورتی که شخصی در هنگام رانندگی از مشروبات الکی استفاده کرده باشد، طبق قوانین بیمه شخص ثالث، خساراتی جانی یا مالی که به افراد دیگر وارد می‌کند بر عهده‌ی خودش است. با این حال، بیمه شخص ثالث در حالت مستی هم بیمه‌گزار را تنها نمی‌گذارد؛ در چنین شرایطی بیمه‌گر ثالث خسارات راننده مقصر را پرداخت می‌کند اما خودش به صورت نقد یا اقساط آن را از بیمه‌گزار طلب می‌کند. مجازات رانندگی در حالت مستی جریمه نقدی و شلاق حدی است؛ در صورتی که راننده مقصر موجب فوت اشخاص ثالث شود، امکان دارد راننده بین ۱ تا ۵ سال از داشتن گواهینامه محروم شود.

قانون بیمه شخص ثالث ماشین های غیر متعارف

قانون خودروی نامتعارف که در سال ۹۵ تصویب شد را به خاطر دارید؟ اگر یادتان باشد این قانون به منظور جبران کردن هزینه‌های خسارت خودروهای لوکس وضع شد که در آن دو نوع خودروی متعارف و نامتعارف قرار داشت. خودروی متعارف در حقیقت به خودرویی است که قیمت آن با نصف قیمت دیه در ماه حرام یا برابر با سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث باشد. حال در سال ۱۴۰۲ این مقدار برابر با ۶۰۰ میلیون تومان است. مطالعه مقالات خسارت خودرو نامتعارف و خسارت خودروی متعارف برای آشنایی بیشتر توصیه می‌شود.

در چند سال قبل اگر بیشترین حد تعهدات مالی راننده مقصر از مقدار خسارت بالاتر می‌زد، بیمه همان مقدار را پرداخت می‌کرد. لیکن امسال، در قوانین بیمه شخص ثالث ۱۴۰۲ مقدار خسارت تا سقف تعهدات بیمه شخص ثالث راننده مقصر پرداخت می‌شود و بقیه هزینه‌ها را باید بیمه بدنه راننده‌ی متضرر پرداخت کند.

مناطق آزاد و قوانین بیمه شخص ثالث در تصادف

با توجه به اینکه خیلی از خودروهایی که در مناطق آزاد تردد دارند از نوع نامتعارف هستند، قانون حق بیمه ثالث در این مناطق متفاوت است. همان‌طور که گفتیم خودروهای بالای ۶۰۰ میلیون تومان به عنوان ماشین نامتعارف محسوب می‌شوند. این ماشین‌ها معمولاً قطعات گران قیمت‌تری نسبت به خودروهای متعارف دارند؛ پس با یک تصادف کوچک هزینه زیادی صرف تعمیر آنها می‌شود. از این رو قیمت بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد ۳۰% گران‌تر از سایر مناطق است.

بازدیدها: ۰

The post جزییات قوانین بیمه شخص ثالث appeared first on بیمه با شما – خدمتگذار شما.

دیدگاهتان را بنویسید

Hit enter to search or ESC to close