برنامه نویسی اندروید چیست؟
برنامه نویسی اندروید چیست : امروزه تقریبا همه کاربران برای رفع نیازهای روزانه خود، از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. با فراگیر شدن گوشیهای هوشمند در میان مردم، برنامه نویسی اپلیکیشنهای کاربردی برای سیستم عاملهای این دستگاهها به یکی از پردرآمدترین شغلها تبدیل شده است. با توجه به این موضوع، افراد زیادی به یادگیری برنامه نویسی اندروید علاقه مند شده اند.
چرا باید برنامه نویس اندروید شویم؟
تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که جهان بدون گوشیهای هوشمند چگونه خواهد بود؟ تصور دنیای امروزی بدون گوشیهای هوشمند برای ما کار چندان ساده ای نخواهد بود. زیرا میزان استفاده از گوشیهای هوشمند در میان مردم بیش از پیش در حال افزایش است و مردم روز به روز به آنها وابستهتر میشوند. امروزه تقریبا همه کاربران برای رفع نیازهای روزانه خود، از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. این نیازها کوچکترین و متداولترین کارهای افراد را هم شامل میشوند. از جمله خرید کردن، درخواست تاکسی، برقراری ارتباط، انجام امور مالی و….
بنابراین با ظهور گوشیهای هوشمند به ویژه گوشیهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید، بازاری جدید و بزرگ برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان ایجاد شد. به تدریج با افزایش کاربرد این دستگاهها در میان مردم و احساس نیاز به نرم افزارهای مختلف، بازار اپلیکیشنهای موبایل روز به روز گستردهتر شد و بسیار رونق گرفت. بر این اساس برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایلی به یکی از محبوبترین و پردرآمدترین شاخههای برنامه نویسی تبدیل شود. تاکنون سیستم عاملهای مختلفی مانند Symbian، BadaOs و… برای گوشیهای موبایل ارائه شده اند، اما نتوانستند در میدان رقابت با سیستم عاملهای دیگر دوام بیاورند.
در واقع مهمترین دلیل برای یادگیری برنامه نویسی اندروید، بازار کار خوب آن در ایران و سایر کشورهای جهان است. شما پس از آموزش برنامه نویسی اندروید، هیچ گاه بیکار نخواهید ماند و در هر کجا که باشید میتوانید کسب درآمد کنید.
سیستم عامل اندروید طی سال هایی که از تولدش میگذرد توانسته است از تمام رقبای خود در این میدان پیشی گیرد. این سیستم عامل به پرکاربردترین و محبوبترین سیستم عامل گوشیهای هوشمند تبدیل شده است. امروزه اندروید توانسته است بیش از 73 درصد از بازار سیستم عاملهای گوشی هوشمند را در اختیار خود درآورد. سیستم عامل iOS با کسب حدود 17 درصد از این بازار در حال تعقیب اندروید است. اگر سایر دستگاههای همراه مانند تبلت، گجتهای هوشمند و… را به این آمار اضافه کنیم، اختلاف این دو سیستم عامل بسیار بیشتر خواهد شد. بر این اساس اندروید توانسته است به عنوان فراگیرترین سیستم عامل گوشیهای هوشمند، تبلت ها، گجتها و… شناخته شود.
اندروید چیست؟
اندروید (Android) سیستم عاملی متن باز است که بر پایه هسته لینوکس توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. متن باز بودن اندروید به این معنا است که سورس کد اصلی آن در دسترس عموم قرار دارد. یعنی برای استفاده از آن نیازی به دریافت مجوز و یا صرف هزینه نیست. متن باز بودن اندروید باعث میشود که سورس کد اصلی آن به راحتی در اختیار کاربران و توسعه دهندگان مختلف در سرتاسر جهان قرار گیرد. این ویژگی باعث میشود اندروید توسط توسعه دهندگان بیشماری بررسی شود و در نهایت ارتقا یابد.
به دلیل متن باز بودن و سایر ویژگی های اندروید، حضور این سیستم عامل به گوشیهای هوشمند محدود نشده است و دستگاههای زیادی مانند تبلت ها، یخچال ها، ساعت ها، تلویزیونها و سایر دستگاههای هوشمند از آن استفاده میکنند. همانطور که اشاره شد، اندروید بر اساس هسته لینوکس توسعه داده شده است. بنابراین وظایفی مانند بهینه سازی حافظه، ارتباط بخشهای نرم افزاری با سخت افزار، مدیریت پردازشها و… توسط هسته لینوکس پردازش میشود.
یکی از مزیتهای اندروید در مقابل سایر سیستم عاملهای دیگر انعطاف پذیری است. بر اساس این ویژگی اندروید، برنامه نویسان میتوانند هر چه سريعتر و راحتتر اپلیکیشن هایی را توسعه دهند که از تمام ويژگیها و توان يک گوشی هوشمند بهره ببرند. البته انعطاف پذیر بودن این سیستم عامل فقط به این معنا نیست که سازندگان یا توسعه دهندگان می توانند در آن تغییراتی ایجاد کنند. بلکه به این معنا است که اندروید محدودیتی را بر کاربران خود اعمال نمیکند. بنابراین آنها قادر خواهند بود که با نصب نرم افزارهای مختلف سیستمهای اندرویدی خود را شخصی سازی کنند.
این عوامل دست به دست یکدیگر دادند تا صنعت توسعه اپلیکیشنهای گوشی هوشمند، وارد مرحله جدیدی شود. با توجه به این دلایل فروشگاههای بسیار زیادی به منظور عرضه اپلیکیشنهای گوشیهای همراه از جمله Google Play، App Store و… ایجاد شدند. در این فروشگاهها توسعه دهندگان و شرکتهای زیادی در حال ارائه اپلیکیشنهای مختلف و کسب درآمد هستند. استقبال مردم از خدمات این نرم افزارها باعث شده است که روز به روز به شمار آنها اضافه شود. تا جایی که کسب و کارهای زیادی برای ارائه خدمات بیشتر به مشتریان و کاربران خود، به توسعه اپلیکیشنهای اندرویدی روی آورده اند.
تاریخچه اندروید چیست؟
در این بخش از مقاله به بررسی تاریخچه اندروید میپردازیم تا دریابیم که این سیستم عامل چگونه ساخته شده است. همچنین خواهیم دید اندروید برای کسب عنوان محبوبترین سیستم عامل گوشیهای هوشمند دستخوش چه تغییراتی بوده است. گوگل سال 2005 شرکت کوچکی به نام Android را خریداری کرد. این شرکت توسط اندی رابین (Andrew E. Rubin) با هدف ساخت و توسعه نرم افزارهای موبایل تاسیس شده بود. اندی رابین شرکت اندروید را که در سال 2003 تاسیس کرده بود، به ازای دریافت 50 میلیون دلار در اختیار گوگل قرار داد. البته همچنان کار رابین با این شرکت به پایان نرسیده بود، زیرا پس از واگذاری این شرکت به گوگل به سِمت معاونت مدیریت فنی گوگل منصوب شد.
همچنین در گوگل وظیفه مدیریت پروژه اندروید به رابین واگذار شده بود. شاید آن زمان خود رابین تصور نمیکرد که اندروید به یکی از فراگیرترین سیستم عاملهای جهان تبدیل شود. گمانه زنی درباره قصد گوگل برای ورود به بازار ارتباطات تلفن همراه از سال 2006 ادامه داشت تا بالاخره در سال 2008 نخستین نسخه سیستم عامل اندروید توسط این شرکت ارائه شد. اولین گوشی همراهی که از سیستم عامل اندروید استفاده میکرد، با نام HTC Dream به بازار عرضه شد. این نسخه اندروید از بسیاری امکانات پیش فرض که امروزه در گوشیهای هوشمند مشاهده میشود، پشتیبانی نمیکرد.
در سال 2009 گوگل برنامه فشرده ای را برای بروزرسانی اندروید در نظر گرفته بود. به دنبال این تصمیم، در آن سال اندروید چهار بار مورد بروزرسانی قرار گرفت و نسخههای بهبود یافته ای را منتشر کرد. آخرین نسخه ارائه شده از اندروید در سال 2009، شیرینی خامه ای (Eclair) نام گذاری شد. سپس در طی سالهای 2010 تا 2013 آپدیتهای دیگری از جمله Froyo، Gingerbread، Honeycomb،Jelly Bean ،Ice Cream Sandwich عرضه شد. با عرضه این نسخهها امکانات بسیار زیادی به سیستم عامل اندروید اضافه شد که میتوان به بهینه سازی عملکرد، پشتیبانی از قابلیت چند لمسی، موقعیت یابی و مسیریابی زنده، فناوری NFC و… اشاره کرد.
گوگل پس از عرضه چهارمین نسخه از اندروید تصمیم گرفت که هر سال تنها یک نسخه از اندروید را منتشر کند و در طی آن سال به بهبود عملکرد و رفع باگهای آن بپردازد. از سال ۲۰۰۹ نسخههای مختلف سیستم عامل اندروید، بر اساس نام یک شیرینی یا شکلات عرضه می شوند. اولین بار مدیر پروژه اندروید، پیشنهاد نام گذاری نسخههای این سیستم عامل را بر اساس نامهای شیرینی مطرح کرد و ایده اش مورد پسند قرار گرفت. همچنین در سال ۲۰۱۳ توسعه دهندگان اندروید اعلام کردند که با شرکت Nestle همکاری خواهند کرد. به همین دلیل نسخه 4.4 اندروید را بر اساس نام یکی از برندهای معروف شکلات این شرکت، کیت کت نامیدند.
سال 2014 با عرضه اندروید 5، این سیستم عامل دوست داشتنی از قابلیت پیاده سازی بر روی تلویزیون ها، گجتهای هوشمند و… پشتیبانی کرد. رئیس بخش توسعه اندروید از این بروزرسانی تحت عنوان بزرگترین بروزرسانی اندروید یاد میکند. زیرا قلمرو این سیستم عامل دیگر محدود به استفاده در گوشیهای هوشمند نمیشد. اندروید با عرضه این نسخه توانست دامنه کاربردهایش را گستردهتر کند و به یک سیستم عامل همه منظوره تبدیل شود. همچنین در اندروید 5 سبک جدیدی از رابط کاربری به نام متریال دیزاین (Material Design) طراحی و پیاده شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.